Varför träning?

Tänkte bara bjuda på ett , förhoppningsvis, insprerande inlägg om träning nu inför höstens kickoff!

Idag har jag sprungit halvmilen på Grisberget. Att träna är för mig en otrolig befrielse. Tankar släpper, kroppen får röra på sig, endorfinerna kickar igång och man mår så bra efteråt.
Att träna handlar inte bara om att man ska bli "snygg" som så många fokuserar på utan det handlar faktiskt om välmående. Vår varddag bjuder idag på otroligt många bekvämligheter, automatdörröppningar, hissar, rulltrappor, elvispar haha, allt från stort till smått, you name it.
Vår varddagsmotion är som bortblåst. Då är det superduper viktigt att vi rör på oss genom att vi själva tar ett aktivt val och tränar. Jag vill slå ett extra slag för gymträning som så många (speciellt tjejer) är rädda för då många tror att man blir "biffig". För det första så vill jag säga att muskler behöver mer energi under vila vilket gör att man får en slankare figur om man nu ska gå in på utseendet. Men förutom det så orkar du så mycket mer under din varddag, du förebygger skador, du får en bättre hållning och du blir starkare i det som är din "specialitet".
Till exempel som för musiker som oftast håller på timme efter timme med samma typ av rörelse är det superviktigt då att få igång hela kroppen och stärka upp andra muskler runtomkring. Ryggen brukar kunna vara en het muskelgrupp!
För oss dansare är det också bra att träna annat än dans för att inte få förslitningsskador och så vidare...
Viktigast av allt är att du själv väljer en träningsform som passar dig! Är det promenader, pilates, yoga, dans, styrka, löpning, simning så spelar det ingen roll bara vi tar hand om våra kroppar som ska bära oss genom livets alla tuffa äventyr!
Bild från gårdagens pilatespass med Mecka och Johanna.
Kram på er alla fina!

Kommentarer
Postat av: M

Mkt härligt morgonpass! Såhär borde varje morogn inledas

2011-08-13 @ 00:04:38
URL: http://goofan.blogg.se/
Postat av: Marlene

Fo sho honey!

2011-08-13 @ 23:51:26
URL: http://marlenegarcia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0