Glassar....

Jag glassar i solen med min choripan:) I feel good!! Valborg levererar helt enkelt! Puss


Springsmile:)

Jag e varm om hjärtat efter denna vecka. Kommer att lägga upp fler Karlstadsbilder lite senare:) vi har oxå fikat ute i det fina vårvädret så jag e mucho happy:) puss


Vilken galen kväll igår!! Ååh vad kul det ...

img_6232 (MMS)

Vilken galen kväll igår!! Ååh vad kul det var att äntligen få dansa för publik efter hårt intensivt repande. Går liksom inte beskriva i ord den känslan man får av att publiken är extas, stället gungar och det bränner i kroppen för att man tar i ända ut till fingerspetsarna! Euphoria, det var det som var igår och vi upplevde ALLA "Studio 54". Karlstad dansade Fo shizzle!! Bjuder på En bild av dansbrudarna innan Moviemedleyt <3 ikväll gör vi om'et;) Puzz


Massa rep!!

Idag har vi kört hela dagen och med outfits och det kommer att bli så grymt bra! Artisterna sätter de snyggaste stämpaketen och jag är överlycklig att få vara med! Nu ska hela gänget åka tillbaka till stugbyn, varva ned och mysa för imorgon är det all in som gäller! Bjuder på en bild med en av de snyggaste skorna som jag haft på mig under show. Puss o kram skumbanan!;)


Nöjesfabriken

Nu e vi på plats och det är en lång kväll. Placeringar sätts o danser cleanas, allt som hör rep till! På fredag smäller det och det ska bli så himla kul att få kötta på denna major scen med fantastiska outfits! Puss så länge


Mot Karlstad!

Nu e jag, Tingeling o "Studio 54" gänget på väg mot Karlstad! Igår repade vi i Sthlm o det gick fintfint:) Kvällen avslutades sedan på Vapiano, mys! Idag ska vi testa allt på plats och med de rätta skorna. Det vill säga bland annat höga stillisar på en smal catwalk;) puss vänner!


Måndag!!

Idag e det B-uppsats som gäller med dessa awzmpeeps! Går sakta men stadigt framåt! Nu e det bara sluttampen kvar:) puss


Jazzmetodikredovisning och Photo shoot

Jag har spelat in min jazzmetodik idag! Så himla skönt att ha det gjort och kul också att undervisa och få feedback på det så småningom.
Tack till Ronja, Karro, Madde, Sofia, Jenny och Simone för att ni var med! Guld värt!!
Malin Borén filmade också, thank you lady!
Simone tog lite dansbilder på mig som hon ska ha med i ett spännande skolprojekt!
Tack för att jag får vara med Simone! Och stort tack till Johanna som var med och coachade! FINA människor!!!
Sen går också Dagens guldstjärna till Martin Nordin som kirrade pizza och batterier!!
(det här inlägget blev lite av ett tacktal men ibland får det bli så, förstå vilka fina peeps man har omkring sig ;))
Foto: Simone Orlander Arvola
Jag och Johanna i ateljen <3
PUZZ

Mysfredag!

Ikväll har jag fått äta en god mysmiddag med fina Thess o Karolina! Tack tjejer för ikväll det var guld värt! <3


Lovely kids!

Något av det bästa med min utbildning är att vi får vara på massa massa praktik.
Igår hade jag några övningar för frivilllig verksamhet och idag var jag på högstadiet.
Jag är helt såld och lyrisk över att få dela med mig av dansen till ungdomar.
Älskar när de i början är skeptiska och sedan i slutet är glada och tackar för lektionen för att de fått uppleva något så värt som dansen med stort D!
Jag ÄLSKAR oxå när man får oväntade frågor och ibland blir lite ställd och utmanad.
Det utvecklar mig som danslärare och som människa. Tack ni fina ungdomar för att jag fått dansa med er idag!
Bjuder på en bild från gospelfikat där Johanna bjöd på dessa otroligt goda muffinsarna.
Puss och godnatt!

Snö i april...

Som sagt så e det typ snöstorm idag, den 18:e april. Inte riktigt min kopp te men det ger sjukt bra benträning när man är ute o pulserar i snön haha! Det gäller att välja glädjen;) idag har jag praktik ggr 2! Nu ska jag äta min mat för jag e mucho hungrig! Hejsvejs lingonfejs:)


THE NIGHT!

Så kom äntligen THE NIGHT!
I lördags rockade vi scenen på Challenge och det var sååå kul! Det går knappt att beskriva ruset man får av att dansa för en publik och att de uppskattar det de ser. Hände en hel del spännande grejer och det är bara stämning! Det var också väldigt kul att få göra något så pass utmanande och sexigt som Burlesque är! Ljuset var amazing och det är helt lovely att ännu en gång få jobba med ljusgurun Tomas Lindén. Efteråt var det bara att fira och parta natten lång! Längtar tills nästa gång jag får dansa på scen, vilket är mycket närmre i tiden än vad man kan tro ;)
Kvällens make: Empan och kvällens frisyr: Hanna, thank you ladies!
En av alla de coola ljusbilderna!!
Tack igen till ALLA inblandade, Challenge, mina dansgirlies och alla som kom och tittade!
<3

House & Wacking!

Igår hade vi inte bara "vanliga" dansklasser utan vi fick äran att dansa för en gästlärare hela eftermiddagen. Hon heter Maggie Aulin och jag blev helt imponerad av hennes aura, kunskap och dancekills.
Wacking och House är två stilar inom streeten som jag defenitivt skulle vilja ta fler danslektioner i! Jag är lite ledsen över att jag inte hinner vara med på hennes workshops idag men man kan ju inte vara överallt på en och samma gång. Varsågod och njut folks av hennes Dans promo!
Ha en bäst lördag!
PUSS

Snart genrep!

Har självklart vaknat tidigt denna lördagsmorgon hihi
Håller på att fixa och trixa lite inför genrepet nu på förmiddagen.
Min kropp e lite lagom mör efter gårdagens fem dansklasser och två timmars rep. Uppvärmning idag är INTE att underskatta ;) Vi cleanade det sista igår och nu på dagen ska vi köra med ljus och kostym hela kittet. Ja folks, ikväll gäller det :) Wish me luck!!
It's gonna be Burlesque!
Puss

Konsert!

Idag var jag på rocktreornas avslutningskonsert o de rockade helt klart! De är grymma o det kändes lite småsorgligt att det var deras sista gig:( Imorgon väntar 5 st danslektioner (??!?) + lite rep på det! Nä men om denna lady ska ta o sova lite;) puzz o natti!


Flow!!

Livet e tamigsjutton bra fint just nu! Mycket som har gått min väg och jag känner att jag har lite, eller ganska mycket flow helt enkelt;) idag har jag varit supereffektiv och jag har bl.a. skrivit klart en de fyrtioelva stycken rapporterna vi har att lämna in under läsperiod 4. Vi har oxå repat på scenen på Challenge och det kommer att bli så hett! Precis som Butlesque ska va;) nu ska jag sova vänner! Puss o natti


Wiieeee!

Idag vaknade jag bara med en sådan härlig känsla.
Nog tror jag att det hjälper att solen skiner men allt känns så bra just nu!
Påsklovet e slut för min del men det är så mycket som jag har framför mig som jag gläds åt.
Mycket med skolan, och det kommer att bli tufft, men det är som att jag har kollen!
Sen är det också allt som har med dansen att göra. Burlesque, Havsbadet, dansexaminationerna (trust me, kommer säkert att få äta upp det sen men det är ju ändå för ens egen dansutveckling) och massa annat kuligt däremellan;).
Bjuder på en promenixbild från gårdagen!
Dax för Läsperiod 4 och den kommer att bjuda på sjukt mycket möjligheter!
kärlek!!

Dansfacket

Vi människor älskar att placera andra och oss själva i fack.

Jag har alltid varit övertygad om att jag är en showjazzare rakt av. Det fanns inga frågetecken. Men när jag blev intervjuad häromdagen så började jag rannsaka mig själv och min relation till jazzdansen och kom på att jag faktiskt inte "bara" är influerad av showjazzen. Men vad är showjazz egentligen??

Ja då kan man "go back to basic" och ställa sig frågan, vad är jazzdans egentligen?
När folk som inte dansar frågar mig så brukar jag säga... öööhhh.. sånt man ser på TV.. typ... men det är den "lätta" varianten av att förklara jazzdansen. Det är så mycket mer än det man ser på TV och inte är det jazz bakgrundsdansarna dansar på 50 cents musikvideo eller de som åmar sig bakom Snoop doggy dogg.
Jazz handlar om musikalitet, contract vs release, snurrar i alla dess former, vara nära golvet som att dansa i plié, kickar, pas de bouréer och kick ball changes (oj nu gled jag visst iväg i danstermer ;), elegans, uttryck, utstrålning, händer, knäppningar, attacker, förlängningar och attityder.

Jag tänker inte skriva värsta uppsatsen och förklara något som är så komplext att jag knappt kan förklara för mig själv. Jag är övertygad om att jag är en jazzdansare i grund och botten men vilken typ av jazz?
Old school, Show-, Latin-, Lyrisk-, Modern- eller Streetjazz?
Ja, kanske Marres egna Jazzyy jazz jazz, vet jag;)!

Kort och gott, jag tycker att det är dags att röra om i grytan och försöka skippa det här med att placera andra och oss själva i olika fack för att få ordning i ens tankebanor.
Är det inte lite skönt när det är kaos och inte allt behöver förklaras till punkt och pricka ;)


Bjuder på en video av min inspirationskälla of all times, mina damer och herrar: "BAD" av Mr. MJ



Med kärlek till dansen och denna legend!
Peace

Påsk!

Idag e det ju påskafton. Det är rätt kyligt för att vara april but that's life o det har inte hindrat mig från att äta en påskglass;) Glad påsk fina ni!!


Teaser!

Checka in denna teaser som Malin Borén producerat!
You don't wanna miss this show ;)
PUSS

Empanadas

Igår väntade en supernice överraskning när jag kom hem till Uppsala. Empanadas!! Chilenska piroger är lika med heaven!! Ett måste för alla som inte testat. Kan ju tala om att jag är ganska så glad att jag inte kör LCHF längre;) kolhydrater i måttliga mängder är ju mums:) nu ska jag softa vidare! Puss


Rep, rep och mera rep!

Igår var jag ute på havsbadet för första gången och repade inför showen som jag ska vara med och dansa under sommaren.
Det är hur kul som helst!
Inte nog med att vi körde hela dagen, sen kom jag tillbaka till Musikhögskolan och vi körde genomdrag på Burleque. Det kommer att bli grymt, längtar verkligen till den 14:e!
Bjuder på en bild på en av danserna som jag
koreograferat tillsammans med Johanna!
Imorgon börjar mitt påsklov, det ska bli gött och jag ska få träffa lillebror :)
Foto: Malin Arnesson
Puss vänner och ha en fin dag!

Picsnews.nu

Hej hej!

Har haft fullspäckade dagar med massa kul! dans, dans och mera dans.
Nu händer det grejer ;)
Jag vill rekomendera er att ni går in på följande länk PICSNEWS.NU där journalisttvåorna ska lägga in awzm artiklar varje vecka. Malin Niemi var häromdagen på ett PDP rep och skrev om oss angående Burlesque-showen.
Check that out ;)!
Puss

Jag har haft mina danslektioner nu i Ume o...

img_0286 (MMS)

Jag har haft mina danslektioner nu i Ume o jag måste bara säga att det är så himla kul att se sina elever utvecklas. Nu ska jag inte träffa dem på tre veckor för att det är massa lov o grejer men jag saknar dem redan!! Bjuder på en bild på min planering som gjordes på bussen på väg ned:) puss


RSS 2.0