Godmorgon Ankars!

Idag har jag varit uppe tidigt på morgonen och gymmat.
Det är så fint därnere nu, vi var en hel del som målade och storstädade i lördags.
Känns som en rejäl uppfräshning nu lagom till våren.
Solen skiner och Euphoria har gått varm på Spotify.
Nu ska jag till skolan och planera inför min redovisning imorgon!
Puss och ha en fin onsdag!

Det glittrar!

Idag är det så underbart fint väder igen.
Man blir pepp av ljuset och den glittriga snön. Våren ligger i luften helt enkelt :)
Haft ett mycket lååångt pass med AUO så nu ska det chillas lite och jag ska se "The voice" på TV4play.
Ikväll är det dags för modernt och balett, yeaaaay!
Puss o kram!

Mello del 4

Nu har det blivit en grej här att jag måste recensera efter varje deltävling.
Perelli var såå bra, hon var rosa, hade snygg scensättning och schyssta dansare. Dock var låten lite tråkig men tyckte absolut att hon borde ha kommit, åtminstone, till andra chansen. Jag hade tydligen bestämt randomly att jag skulle hålla på bidrag nr. två men när jag hörde det bidraget med Opa, så bestämde jag mig snabbt att det var inget jag kunde fortsätta hålla på  (sorry Maria ;)).
Sen kom han, fantastiska Danny och jag vet! Sången var verkligen inte bra MEN vi vet att Danny KAN sjunga. Han måste ha varit förkyld eller så hade han bara kass medhörning vad vet jag. SÅ jag är mer än nöjd att han fick en direktbiljett till Globen. Vilken bra dans och ljuseffekter.
Har jag sagt förut att jag verkligen är megaimpad av schlagerns satsning på dansen ;)? säger det igen, Sååå himla kul är det!
Nu ska jag chilla folks, må gott i festivalyran för det gör jag!
<3

Alarm kl.05.15

Idag har jag gått upp supertidigt för att ta 06.35 bussen till Ume. Jag e strax framme o då ska jag få dansa med glada kidz o ungdomar i några timmar:) må gott vänner o ha en fin söndag!


Schlagerfokus!

Idag har jag varit hos Johnssons o kikat på Schlager. Tant Marre lär Alina allt hon kan om festivalen. Känns som att lillan kommer att ha stenkoll o bli en riktig Schlagerprinsessa:) puzz o natti


Dans är kärlek!

Det är konstitgt det där att man kan känna sig hur trött som helst...
men sen när jag får dansa så blir jag fylld av glädje, en jäklar anamma och energi!
Haft sååå kul med mina fyror och jag har fått dansa balett. Jag vet inte riktigt hur jag ska palla med fyra dansklasser imorgon, (två modernt och två jazz) men det är en annan fråga.
Dans är kärlek för mig och så är det bara :)
Bjuder på en bild av årets första semla, blev taggad av en så kallad fettocoach haha
SUPERGOD var den!
Puss fina vänner!

Tacksam!

Jag är tacksam för att jag fick skratta med Josse igår.
Jag är tacksam för att jag har fått Dulce de leche mumsbitar från Argentina, hemskickade av pappsen
semlor, släng er i väggen
Jag är tacksam för att jag får dansa VARJE dag
Jag är tacksam för att jag har Tingeling around som får mig att se världen med andra ögon.
Jag är tacksam för att jag har en förbränning som går på högvarv just nu att jag måste äta ganska så jätteofta
Klagar verkligen inte ;)
Nu ska jag o min kropp varva ned, ta det lugn och soooova!
<3

Helgen!

I lördags hade jag en mysig dag hemma.
Träffade mysiga peeps och körde stenhårt med mina coreövningar nere på gymmet.
Städade lite och så vidare, bara mös.
Sen var jag på PDP:s Inside or outside the box?
Snygg föreställning med läckra koreografier! Superkul också att se samarbetet med livemusiker, hur coolt som helst. Grymt jobbat ladies och Rock 3!
Igår hade jag mina danskids i Umeå och det är riktigt kul att få undervisa dem. De hungrar efter dans och jag är den som får förmedla en liten del som bidrar till deras uppfattning av vad dans är. Hur kul som helst och givande!!
Nu ska jag göra mig lite snygg för det är måndag och jag är lite trött haha
PUSS

Mello del 3

Ja vad säger man? Festen fortsätter, mycket glitter och glamour. Jag dog lite när Mattias gled in på scenen o körde sin låt. Han kan jobba med kameror o han kan sjunga men han blev ngt överkörd av en solariebränd Ranelid. Molly var superbra, dock lite tråkig låt men är helt med på att hon fick en biljett direkt till Globen. Simone de Paula är GULD och Helena Bergström är fantastisk när hon gör sina karaktärer. Det var denna veckas recention! På återseende folks!


Fredagsmys!

Idag e det fredagsmys med fina Hanna! Haft en lång, lång dag på skolan o hon väntade med middag- Kebabsallad, hur gulligt som helst!! Haft jazzmetodik idag oxå, Madde, vår metodiklärare är verkligen en inspirationskälla! Puss sötisar


Torsdagkväll!

Torsdagkvällen för mig:
Planering av danslektioner
Pitegospel
Öva kastanjetter
Kanske ska ta o lägga mig nu då ;)
allt för konsten!
Puss o natti vänner!

Stabilt!

Har fått nya tuffa coreövningar idag, super nice!
Utan utmaningar - ingen förändring, nu jäklar ska det stabiliseras!
Jag har lagat middag idag till mig och Chris, superdupergott blev det!
Nedan ser ni köttfärsbiffar gjorda med lök, vitlök, fetaost, ägg och massa kryddor!
Nu ska jag pussa lite på Alina!
<3

Fem glada

Fem saker som gjort mig glad idag:
Jag och Chris var superduktiga hela förmiddagen
Johanna och jag var och storhandlade och vi återupplivade Blixten 2
Jag fick ge Fredrik en stor kram
Carl spelade några av Withneys och Michaels underbara låtar på övningarna vid stången
Pappa är tillbaka från Chile, yeeeaayyy <3
bjuder på några bilder från dagens godbitar!
Vad har gjort er glada idag?
Puss och kärlek!

Morning folks!

Idag börjar en ny vecka!!
Och ny vecka betyder nya möjligheter.
Sovmorgon har jag också fått och jag är pepp på måndag. Inte varje vecka man är det ;)
Idag blir det gröt, rivet äpple, ett kokt ägg och kaffe på menyn. NICE!
Puss vänner och hoppas att ni oxå får den bästa starten!

Mello del 2

Helt rätt låtar gick verkligen vidare igår på Mello. Ulrichs röst och teknik was to die for o grabben e inte ens 18! David Lindgren är oxå en skön snubbe. Han har jobbat sig uppåt och hade ett grymt dansnummer så därför tycker jag han var värd en plats i finalen, även om kanske låten inte var amazing. Men något som var megaimponerande var verkligen ljussättningen på scenen och inte minst mellanaktsnumret. Wow, wow wow. Konfrenciererna levererade igen och kvällens godisbitar blev Timotej. Kvällens plus var all dans och kvällens minus var att varken Lundstedt eller Aldén höll måttet. Jag vill oxå se mer av miss Brazil, det var hon som blev festivalens egna lilla körsbär. Tack och hej!


Morning

Är rätt stolt över mina nya helgrutiner nowadays. Inga fester, går upp i tid, tar det lugnt på kvällen och jobbar med en konstform jag älskar-dans. Nöjd tjej -82:) Bjuder på en frullebild. Puzz and have a nice Sunday folks!


Ume

Vi kom till Ume sent sent igår natt med ett litet mellanstop i Vännäs. Hade en lovely dag idag med mina glada elever. En dag till ska jag få undervisa o sen får jag komma hem till min lilla lgnhet. Längtar:) Bjuder på en bild med ett dansande par från Ishotellet. puss o natti


Dag 3:2 Mission completed! Dans i skolan v...

img_0952 (MMS)

Dag 3:2 Mission completed! Dans i skolan var fantastisk och det har varit ett hårt jobb men sjukt kul att få delta bakom kulisserna. Jag har dessutom fått träffa min gamla rektor, danshistorielärare OCH en av mina danslärare från Stockholms Estetiska. Drygt 10 år har gått sen jag gick ut gymnasiet o så korsas vägarna igen. Är inte det amazing?!:) Bjuder på en bild där jag softar efter den fartfyllda dagen med mina kastanjetter. Med kärlek för dansen/ er Marre


Dag 3:1

Fullt hus o full fart idag igen:) Just nu är jag scenvärdinna o håller ställningarna. Puss hörs snart igen


Dag 2:2

Underbar dag, fantastiskt att drygt 200 gäster tagit sig till Kiruna för att delta på detta dansevent. Jobbet har gått bra, jag har stött på min gamla rektor från gymnasiet. Vi har fått besök av kulturministern, jag har druckit renbuljong och besökt Ishotellet. Vi har ätit trerätters på Stadshuset och jag har varit på midnattskonsert och sett när änglar dansar. Nu e jag slut som artist. Om 5 timmar ska jag upp igen så jag säger tack o hej leverpastej. Puzz


Dag 2:1

Nu e vi laddade o redo att välkomna de drygt 200 gästerna till Dans i skolan - biennalen. Vi har också fått dansa Gaga som är en modern dansstil från Israel. Minst sagt spännande var det! Hörs lite senare, kanske en rapport från ishotellet;) puss o kram


Dag 1:2

Är helt fantastiskt mätt efter en god middag på Ferrum Scandic.
Det gick super bra med högstadieleverna, känns som en åldersgrupp jag verkligen vill jobba mer med i framtiden:)
Jag och Malin M teamade riktigt bra ihop och vi fick kidsen att dansa till Michaels "They don't care about us". Tack till Idrottslärarna på skolan som var så otroligt varma och hjälpsamma.
Vi har fått dansa rendans och nu är det återhämtning som gäller för imorn väntar tufft jobb. Kommer gäster från alla håll och kanter till "Dans i skolan - biennalen" som vi ska slussa, guida, dansa och vara värdinnor för. Det blir också en tripp till Ishotellet däremellan där vi bl.a. ska få deltagarna att rocka loss vid isbaren.
Bjuder på lite bilder där vi ser malmgruvan och kvällens magnifika efterrätt- Lime Cheesecake.
Puss o natti!

Dag 1:1

Två morgontrötta men glada tjejer. Nu är vi på Folkets hus i Kiruna o tittar på när danskonstnären från Frankrike, Stefan, har workshop med barnen. Kuriosa, Det e ganska varmt i Kiruna idag, bara -14 :) Mer rapport lite senare! Puss

 


Mot Kiruna baby

Nu e vi på väg o tydligen blir det buss hela vägen upp. Det är så kallt att tågen slutat gå. Men men jag e varm o det är huvudsaken:) Det kommer att a ca en timme extra så det är inte så farligt. Vi kommer att ha fullspäckade dagar och imorgon ska jag och Malin M ha två lektioner med högstadiet. Jag har sett massa renar på vägen mellan Pite o Lule:) puss på er!


Kreativitet it is!

Seminariet på AUO:n var faktiskt riktigt kul. Var längesedan en AUOlektion gick så snabbt.
Även om den första reaktionen var: Vaddå klippa o klistra? Så blev det sen kul för att man fick vara kreativ samtidigt som vi fick fram faktan ur boken vi precis har läst.
Sen har jag och Malin Morin planerat vår VFL lektion som vi ska ha med åk 9 i Kiruna och det känns superkul. Efter det så planerade jag lite inför min undervisning i Ume.
Jag hängde på kåren och fick nästan till en liten powernap.
Har också fått en liten sneakpeak på tjejernas rep inför föreställningen den 18:e feb med rockmusikerna. Kommer att bli fett!
and then.. fick jag och Sofia typ en privatlektion i balett, hur nice som helst!
Bjuder på en fin bild som vår grupp skapade på AUO:n :)
Han gubben längst till vänster är min fina docka som jag gjort. haha han hette Jussi och var 15, bodde med sin familj vid Luleälven i slutet på 1800-talet och han var kär i Anna som bodde 1,5 mil bort!
Imorn blir det KIRUNA, wohooo!
Puss och <3

Mello

Kort o gott: Afrodite ägde, Loreen var bäst och konfrencieerna var sköna. Kostymerna var osnygga o scen o show var för likt en blandgodispåse, Så mkt av det goda att man nästan mår lite dåligt. Jag ÄLSKAR show som vi alla vet men det får gärna vara syncat o ha lite klass. Kvällens botten var Marie och Sean, kvällens toppen var Gina! Kvällens frågetecken var Torsten Flinck och kvällens utropstecken var glitterbomberna som höll i spektaklet. Hur som haver så totaldiggar jag Mello ialla fall och längtar till nästa delfinal:) Nu e jag på väg hem från en lyckad helg i Ume, go o gla kexchokla'<3


Mör i kropp = välmående i själen!

Nu e jag sådär härligt mör i kroppen :)!
Har undervisat idag i Pyttedans, barndans, showjazz och latinjazz. Tycker att det är ganska bra gjort av mig måste jag säga :)
Nu myser jag på vandrarhemmet, dax för middag snart och sen är det premiär för årets melodifestival wohooo!
Puss alla och ha en skön lördagskväll!

Jag, mys och gospel!

Nu är det jag och mys och The Voice.
Har repat på dagen inför Kiruna där vi kommer att dansa en jazz till Robyns "indestructible". Koreografen är vår lärare Johanna Hennix och den är riktigt fin och mysig att se på.
Sen var det massa kastanjetter och Sevillanas hela eftermiddagen. Ah just det, lite planering däremellan inför Ume i helgen:) SUPERtaggad är jag faktiskt!!
MEN det roligaste ändå är ju att det var gospelkonsert i Djupvikskyrkan och det var hur kul som helst! Tack till Maria, kompet, kören och alla som kom och tittade.
"On Duty" var oxå mycket svängiga och inspirerande att titta på :)
Nu ska jag kirra en kopp te, se klart på The Voice, packa, och soooova.
Så håller vi tummarna att det inte är några partyn/efterpartyn som dyker upp i grannskapet o stör min nattsömn haha Mitt nya liv har börjat fo sho ;)
Puss o natti vänner
ps. skulle va nice om kylan lade sig lite 32- är inte riktigt my style, 30 + är mycket trevligare haha

Happy Thursday!

Idag startade min dag superfint!
Jag hade åk 4 som är de elever jag kommer att ha varje torsdag förmiddag i fem veckor.
De var huuuur gulliga som helst. Jag skojar inte när jag säger att deras ögon lös när de fick dansa. Längtar redan till nästa vecka när jag ska börja lära ut en koreografi wiiieee!
Imorgon är det Gospelkonsert och det ska bli megakul! så gött att sjunga gospel och kul med lite publik oxå. E ni i Pite så glid förbi Djupvikskyrkan kl.19. Det blir både vi, "Pite Gospel", som kör och "On Duty" som är amazing! Det är också så kul att få sjunga bredvid Chris igen på en låt, feels like old times:)
Ni som inte är i Norrbotten så måste jag bara upplysa om att vi verkligen har haft 28- idag. kallt fo sho!!
Foto: Linda Lundström från Solvik, VT-10
Puss finisar!

Poweronsdag!

Jag har haft en suuuuper effektiv dag, en riktigt poweronsdag!
Men istället för att rabbla upp allt jag gjort så ska jag nämna 5 saker jag är tacksam över just idag!
1. Jag är tacksam över att jag har fått dansa balett och modernt och att jag känner att jag fortfarande utvecklas.
2. Jag är tacksam över att jag äntligen börjat få längre hår (har tagit sin tid att växa ut)
3. Jag är tacksam över att Christopher och Cecilia har hjälpt mig med stämrep.
4. Jag är tacksam över att jag går i en skola som har sjukt fina danssalar som ger mig inspiration till min planering.
5. Jag är tacksam över att jag har varit sprallig och skrattat massa idag!

Kärlek vänner!

RSS 2.0