Kontaktimpro!

Planering, dansa, äta, sova... Så är läget just nu vilket passar mig perfekt;) har även hunnit catcha up med bästaste Maria. Baletten var lovely o impron likaså. Vi fick jätte niceiga övningar vilket ledde till kontaktimpro som avslutning. Jätteläskigt men sjukt spännande. Nu vill mina ögonlock stängas så jag säger puss o natti till alla!


En helt vanlig måndag!

Denna måndag har jag varit så pepp, gillar att vara helt fri från baciller och få köra all in:)
Haft både balett och golvteknik, två motpoler som båda är svåra men ack så nyttiga.
Jag och golvet har kommit ifrån varandra lite under jullovet. Kändes lite spretigt när jag och min rumpa försökte göra smidiga övergångar över golvet och jag älskar när läraren sa:
ge er hän till golvet, det kommer inte att döda er, det är ett med er...
hm...tänkte jag...  men all in var det ju och jag gav mig hän, och vi blev INTE ett haha. Vi var två och hade helt olika viljor, men snart vetni... soon I will make the floor to become my best friend again mohahahaha
Sen har vi också haft ett mycket långt samtal om Kethupens livscykel på AuO:n. Det är fascinerande hur lääääänge man kan snacka om Ketchup och hur man kan stycka sönder det bit by bit till atomnivå.
Men jag ska verkligen börja käka mosade hemodlade tomater med lite sötningsmedel på haha, om man nu absolut MÅSTE ha Ketchup.
Nej men skämt åsido, hållbar utveckling är en bra grej och det är ett intressant ämne, bara att AUOföreläsningar kommer alltid att vara AUOföreläsningar;)
Nu ska jag lägga mig i min säng och plugga lite på hur damerna hade det här uppe i norrbotten back in the days:)
Puss o kram ses på ssscchhhtaaaaan!

Mission accomplished!

Ja, nu e jag på väg hem till Pite o det har varit en fartfylld helg! Idag hade jag två klasser vilket var lovely. Kul att få köra den lyriska jazzen för äldre elever, pepp, pepp, pepp. Känns lite exotiskt oxå att åka nedåt landet såhär varje helg:) nu ska jag softa lite till på bussen med min juice. Jag kör en C- vitamin boost såhär på kvällskvisten! Puss


Intryck, intryck!

Idag har jag rest till Ume för första gången med Johanna.
Resan gick bra och det var väldigt spännande när man klev av bussen också för då kändes det som att man fortfarande åkte bumpandes även om man var på fast mark haha
Jag hade min första Latinjazz ever vilket också var en upplevelse. Blandade åldrar på tjejerna men det var inge fel på viljan och lusten att skaka på höfterna och dansa loss to the latin beat.
Har också fått dansa för Joe Jobe i Bounce och det var HUR nice som helst! En soft, sensuell streetkoreografi vilket passade mitt hälsotillstånd alldeles utmärkt. Alvaro gav också klasser men tyvärr hann vi inte dansa för honom.
Nu är jag och Johanna på vandrarhemmet och är ganska däckade efter alla intryck. Sjukt kul att få känna på vad som komma skall. För er som inte visste så kommer jag att ha dansklasser i Ume hela vårterminen. Och denna helg så är det öppet hus, vilket betyder att vi kör några få klasser nu. Men fr.o.m. nästa vecka, då är det all in som gäller, wooohooo!!
Nu är det dax att planera, äta, titta på Gladiatorerna och sooooova för imorn blir det Showjazz och Lyriskjazz på schemat.
Peace & Love!

Bakad potatis

Igår hade jag finbesök o det blev bakad potatis till middag med baconröra. Jag hade den bakade potatisen med folie i ugnen i ca. 1h 50 min, 225 grader. Baconröran gjordes på Creme fraiche, krispigt stekt bacon, finhackad röd lök och färsk tomat. Sen kryddade vi med salt o peppar, hur gått som helst!! Just nu är jag på äventyr i Umeå men mer om det berättar jag sen:) puss


Chill e bra!

Idag finns det så mycket jag vill skriva om att jag inte vet vart jag ska börja.
Tankar som snurrar är att värdesätta sig själv, att lyssna på sin kropp, att våga och att finnas där för andra men aldrig glömma bort den man är. Vart man står, vad man tror på och allt som hör därtill.
Jag är taggad inför framtiden och det har jag varit ett bra tag, men tror nog att min överpeppness också gjorde så att mr. Cold fick tag i mig och gav signaler om att chilla ett snäpp.
Chilla e bra, men JÄTTESVÅRT haha!
Jag vill dansa nu! Igår och hela, hela tiden, men det kommer. Jag laddar nu inför Ume och jag ska undervisa i lagom tempo, men jag ska tamigsjutton undervisa.
Puss alla and keep on dancing!

Bästa kuren

Just nu är det, te, Strepsils och MYS som gäller. Hört att det ska vara den bästa kuren mot envis förkylning:) Puss alla o ta hand om er!


Fullspäckad vecka

Nu är det en hel del att göra och planera eftersom skolan har satt igång för fulla muggar. Imorn börjar min långpraktik där jag ska ha Dans i skolan med Pitekids en gång i veckan. Sen i helgen blir det premiär för tre av mina klasser som jag ska ha varje helg i Ume, pirrigt o kul!!! puss vänner o jag väljer att säga som min fina kusin, Keep on smiling!


Lovely weekend!

Jag lovade att berätta mer om helgen och här kommer det.
I lördags överraskade vi Thess med en försenad Möhippa. Kundtjänst på Coop ropade ut hennes namn och när hon kom fram så hoppade vi fram. Där omringade vi vår dam, skrek en liten ramsa och klädde på hennes med diverse roliga stuff, bl.a. en knallrosa boa ;)
Sen fick hon massa uppdrag och kvällen förgylldes av party med allt vad det hörde till och lite till.
På söndagen var det massa massa häng och vi bjöds på en dunderfrulle av Thess och Pär.
Det har varit hur kul som helst och jag har verkligen fått garva och umgåtts med härliga peeps.
Kärlek!!
Nedan har ni en bild på mig med lördagens outfit :)
(Bilden e snodd från finaste Malin Niemi och hennes awzm blogg kan ni läsa här)
Take care everyone!
<3

Söööööt!

Måste bara visa bild på den sötaste lilla tjejen som jag fått pussa massor på idag:) Berättar snart om den underbara dagen och möhippan vi hade igår för Thess;) puss


Dance, dance dance..

Superkul igår att jazza för Johanna igen! Fredagen avslutades med ännu en jazzlektin för Marica och det var också en värd lektion:)
Hade en lugn kväll sen och idag morse gick jag till skolan för att fortsätta skapa.
Gjorde min latinokoregrafi till Bisbal, taggad man blir av hans musik!!
Puss alla och ha en fin helg!

Ett litet inlägg...

Ett litet inlägg innan jag somnar:) Haft en värd dag, givande balettlektion, inspirerande föreläsningar, gospel o häng med fin vän. E helt enkelt tacksam för det jag har! Imorgon bitti tänkte jag gå upp o köra styrka så ni kan tänka på mig vid sjusnåret haha. Sen på eftermiddagen har jag TVÅ jazzlektioner på varandra, wiiie gissa om jag e glad;) puss o natti


Julen är nu officiellt borta!

Japp! Idag har jag varit duktig och tagit bort julstuffen.
Kändes som att jag var den enda på hela Ankars som vägrade släppa julen och hade pyntet kvar haha.
Idag har jag haft två improklasser och en balett, plus massa skapande. Jag har koreograferat en del av "They don't care about us" och gett mig på att skapa övningar till latinojazzen.
Känns som att jag har ett flow, e bara sååå glad att det finns teknik tillgängligt nuförtiden så att man kan filma och fräscha upp minnet sen...
Bjuder på fler fina vinterbilder. Det var ett jättefint rosa sken imorse när jag var på väg till skolan...
Puss och kram

Spontant helt enkelt

Idag har jag blivit bjuden på pannkaksfest och fått besök av fina Simone senare på kvällen.
På dagen har jag hunnit med lite skolplugg och inlämningar, kursintroduktion, koreograferande och yoga.
En fin och spontan tisdag helt enkelt.
Känner att jag har pejl på läget :)
Linus kan sina pannkakor!
Puss alla och sov gott!

Styrka, sång, skapa och Yoga!

Idag har jag faktiskt hunnit med en del:)
Kört på gymmet och la på en hel del på både biceps och rygg.
Nu e jag uppe i 11,3 kg på bicepscurlen igen!
Tog en månad att komma tillbaka men nu jäklar e jag här och det är bara att köra på. Har också lagt på till 8:an på latsdragen, tror inte det står för kg men jag har aldrig varit uppe i den siffran förr så nu e jag glad och pepp.
Sen hade jag min sista sånglektion med Mira och jag hoppas kunna fortsätta sjunga för hennes denna termin också. Det är dock en lååååång väntelista på sångpedagogerna och det är oftast musikstuderande som har förtur, men det är bara att hålla tummarna :)
Efter det så lade jag upp en nästan hel lektionsplanering, vilket känns lovely att äntligen vara igång. Det var jazzen och showjazzen som fick sin uppvärmning skapad idag.
Imorn kanske jag går på latinojazzen, who knows, får se vart inpsirationen leder ;)
Och SEN så körde vi 2,5 h yoga! Jepp, nu har kvällskurserna startat och det ska bli såååå kul att få extra dansträning. Nu "mjukstartar" vi med yoga men sen blir det racerfart med jazz, balett, golvteknik, modernt med mera.
Haha en busy dag med massa action!
Nu ska jag sova, puss o natti
PS. E mkt glad för jag har skypeat med la familia in Chile. ÄLSKAR Skype!!

50/50

Igår var jag hos Chris och vi såg på en otroligt gripande film.
Handlar om en ung kille som får diagnosen cancer. Den hade lite av allt, både humor och mycket dramatik.
En film som berörde och som fick en att tänka till.
Värdesätt det fina du har omkring dig och ta ingenting för givet!
Puss och kärlek!

Softhäng

Idag myser jag och slappar! Efter en vecka full med examinationer o en dunderfest igår så tycker jag att det passar alldeles utmärkt:) Det e oxå lovely att få umgås med denna fina lilla söta tjej! Puss


Vinterpics!

Idag skymtade (faktiskt) solen fram!
Jag och Johanna passade på att gå på promenad, superhärligt!
har redovisat min VFL-rapport och det gick bra.
Bara VFU-seminariet kvar... Fredag närmar sig med stormsteg...;)
Jag har idag också fått sjunga Gospel! <3
Puss alla och trevlig kväll!

Hett tips!!

Vad gör man när man är lite småfrysen, seg och trött efter ganska mycket plugg??
jo man STYRKETRÄNAR, wohooooo!
Alltså vilken kroppslig urladdning, där alla spänningar släpper och mental återhämtning det är.
Jag lovar!!!
Nu sitter jag här, härligt mör i kroppen, hungern börjar smyga sig på och jag är fett taggad på allt igen :)
Med Robyn på högsta volym ska jag laga mat, kycklingsoppa blir det!
Puss, puss, puss!

Two down, two more to go!

Yeeeay tentan gick bra! Tror jag ialla fall ;) Skrev på allt och det kändes som att jag borde haft koll på de mest. Nu har man gjort den och igår var det litteraturseminarium som också gick helt ok :).
Sååå... då har jag "bara" redovisning på VFL rapporten och VFUseminariet kvar... hälften av allt jag har denna vecka, men det ska nog gå vägen. Är bara lite segt att sätta sig ned och förbereda redovisningen när man precis skrivit en tenta...
fredag marre... fredag... bara två dagar och sen blir det att fira och festa in vårterminen, wohoo!

Puss och alla och lycka till ni som också har grejer kvar denna examinationsvecka!

Tentaplugg!

Frågorna är många, svaren desto fler... Ikväll är det jag, Dysthe och Mkt kaffe! Ha en trevlig kväll vänner! Puss


3 upptäckter!

Igårkväll landade jag på Kallax. Hade en schysst resa med nice sällskap! Och jag sov... jag skrattade oxå, men sov väldigt mycket... :) Jag har nu kommit på tre saker!
1. Det är KALLT i Piteå med stort K. Jag hade faktiskt glömt bort hur kallt det kunde vara och ändå är det "bara" 18-. Inte ens i närheten av de 30 minusgraderna som kan förgylla vinterkylan emellanåt. Det här med att jag hela tiden har sagt:" Nej men vintern e ändå rätt soft däruppe för det är inte så fuktigt som i Stockholm" BAH! Jag har förträngt två års erfarenhet av norrlandsvintern. Mer väderleksrapporter kommer garanterat i framtiden!
2. Upptäckt nummer två är att jag jag faktiskt kan rätt mycket av det som man ska plugga på till tentan imorgon. Det där kommer jag säkert få äta upp när jag har tentan framför mig haha. Men man kan mer än vad man tror :)(typ...isch...)! Var ganska så duktig med plugget igår att jag TILL OCH MED pluggade efter att jag kommit hem med nice pluggsällskap! Tre sätt att lära, inramningen av lärandet, vara en del av lärandet, att praktisera lärandet... jag är mer av den praktiserande karaktären.. jag ska bli danslärare.. men jag kan skriva C-uppsatser också... hm....är man en del eller ÄR man lärandet då? Haha ja ni, mycket tankar såhär på morgonkvisten.
3. Upptäckt numero tres... Drum roll... drrrrrrrrrrr... jag älskar min lägenhet (egentligen en återupptäckt)! Det är liksom min egna lilla bebis. Och det var städat och fint när jag kom hem (kanske inte så mkt längre) och jag bjöd på te och vi satt vid köksbordet och pluggade med min julstjärna som lös. Min lägenhet är som ett litet dockhus. Lite av allt och allt är litet och jag har mkt färger. Folk hetsar på FB att de tagit bort julpyntet men jag tänker njuta av "efterjulen" ett litet tag till. Man får ju faktiskt har kvar grejerna till trettondagen!
Det var lite av mina tankar! Nu ska jag kirra matlåda.
Puss o kram, ses på stan!

Margarita!

Imorgon börjar en ny era! Har haft ledigt nu i den mån man ha det på högskola.
Den varade i tre veckor och imorn bär det av norrut igen för nya tag:)!
Bjuder på en bild på mig och en Margarita från den mexikanska restaurangen Chihuahua i Tampa.
"I am and will always be a partygirl enjoying life!"


Klickar ni på bilden kommer ni till ett skönt 80-tals beat passande till temat ;)
(Säga vad man vill om frisyr, kläder och sound men SNYGG dans är det!!)

Puss och <3



Jag vill vara en gladiator!

Alltså äntligen är Gladiatorerna tillbaka!!
Kommer ihåg att jag som betydligt yngre tittade tittade på programmen, både svenska och amerikanska, och var supertaggad på tävlingsmomenten. Det är rått och mycket handlar om ren styrka, men spänstigheten och smidigheten får inte heller den saknas, och du måste också var sjukt snabb för att komma undan de bastanta gladiatorerna.
Jag sitter här helt uppspelt och tycker också att det är grymt att en exkollega från SATS som är med och gått vidare. Heja Eric:)
Jag har ju också, nu passande, en nykärlek för styrketräningen igen efter att den legat på is i sex veckor.
Nej men om jag inte ska bege mig till gymmet och köra lite bänkpress benböj och utfall.
Taggad till tusen!!
Älskar att det också är en av dessa bjässar som kallar sig för Toro!
Undrar vad jag skulle heta som gladiator haha
PUSS OCH STYRKA!!!

Perfekt vinterväder för löpträning!

Idag har joggat runt Gamla Uppsala och det var lovely!
6,8km blev det och vädret var sådär perfekt :)
Typ 3 minusgrader, lite snö på marken så att det var tillräckligt vitt och solen gassade på.
Friskt och härligt!
Haha ibland låter jag ganska käck och hurtig, but hey, that's me ;)
Hemkommen från löprundan.
Puss och ha en fin lördagskväll!

Wow vilken röst!

Man kan inte annat än att bli super glad å Michaelas vägnar när hon igår kammade hem fullpott på "The voice".
Det är så himla kul när det går bra för folk man känner och för att inte säga så inspirerad.
Michaela Stridbeck pluggar till musiklärare på Musikhögskolan i Piteå och här ser ni klippet på när hon sjunger Listen och får varenda jurymedlem att ha henne i sitt team.
Grymt grattis Michaela och jag håller tummarna nu hela vägen i mål!:)
Stor kram

Glädje!

Idag kom mina andra hälft till Uppsala.
Det är som att Stockholmsduon blir komplett när jag och Jojo ses.
Wow vad du har fått mig att garva idag mushis!
Saknar dig och hoppas att vi snart kan vara på ett och samma ställe i alla fall mer än ett dygn eller två;)
Bjuder på den otroligt "heta" bilden från Rockshowen Bjärnum HT-08
<3<3<3
PS. Tänk mycket ljus, kisa, backa tio meter och VIOLA! haha

Sa någon jetlag??

 

Jag vet inte, fall ni råkat missa det tidigare så är min jetlag ganska så jättestor.
Med andra ord så var min sömn inatt lite trasslig.

Men vad gör man då?

Jo man PLUGGAR, 50 sidor till Stigendal, check! Han e inte heller så dum den mannen, riktigt intressant det han har att säga om läroplanen.

Nu har jag ätit en superduper god frulle o tänkte ta och plugga lite till för på dagen kommer my Stockholmshomie off all times, Jojo! yeeeaaayyyy

Bjuder på det sötaste kortet på Mimmi Pigg! Hon är söt, check och mycket snäll, Lite av en idol faktiskt ;)



Passar på att säga Grattis till pojkarna som drog hem guld i natt mott Ryssland. 
Bra för idrotts-Sverige att hockeygrabbarna levererade:)

Puss och kram!



Hej ho, let's go!

Jag är pepp!

Pepp på livet, träning, dans och plugg :)

Nej  men jag var på gymmet här i Uppsala och körde hårt och fick värsta endorfinkicken efteråt.
Jag har pluggat typ hälften av vad jag ska, så det är helt ok enligt min dagsplanering.

Finns ju pluggtimmar kvar på kvällen :)

Och vet ni?? Jag hittade min C-uppsats som jag skrev en gång i tiden i MKV. Så här heter den:

Mediernas roll i konstruktionen av det symboliska rummet Torrevieja
- En kvalitativ studie av svenska turister, meieanvvändning och medieproduktion.

Den ni! Jag kan knappt fatta att jag redan har gjort en kandidatexamen och snart väntar en till... Ska kanske ta mig tiden och läsa vad jag skrev sådär 2005... vilken nostalgitripp.. eller så blir jag mest skraj av allt det som komma skall haha... igen....

Bjuder på en bild från en av våra lovely morgonpromenader i Tampa bay!




Puss och kramkalas!


Pluggeliplugg...

...eller?...
haha men jo! Igår gjorde jag klart min VFLrapport, vilket jag tycker är ganska strongt efter att ha rest i fyrtioelva timmar. Sen idag har jag skaffat kurslitteratur, läst en fjärdedel av ena boken och svarat på tre instuderingsfrågor av andra... I'm hanging in there!
Nu sitter vi här och har faktiskt jetlag. Den är kvart i ett här i Sverige men kvart i sju på kvällen i Florida... så det är som lite för tidigt för att lägga sig tycker kropp och knopp.
Vad gör man då?
Jo, då myser man! Har en B-film på Tv:n, tar ett glas rödvin och facebookar. Det är medecinen för jetlag helt klart haha!

Imorn har jag följande plan: Styrketräna, Läsa 50 sidor till av Stigendal, svara på resterande frågor av Hundeide OCH börja välja ut musik till mina kommande dansklasser....
Får se hur mycket som blir av och hur mycket av det ni får veta ;)
Puss och kärlek och hoppas ni alla sover gott!

Resumé av 2011.

Det kanske är lite sent men jag tänkte faktiskt ta mig tiden nu till att göra en resumé av godbitarna från 2011 :)

Januari
Årets startade med att jag var i Chile och bodde i ett lovely hus i las Condes, åt god mat och besökte häftiga ställen.
Klicka för att stänga bilden

Februari
Under februarimånad började vi att arbeta fram vår barndansföreställning "Djungeltrubbel".

Mars
Här var det SMASK som roulade. Det var lite av en dröm att få vara delaktig i en schlagerfestival ;)

April
Jag var bland annat och jobbade på Gallerian och målade påskkärringar.



Maj
Här var helt klar "PDP by night" som låg i fokus. Vår första kårshow under Bartömningen!


Juni
En annorlunda midsommar med världens gulligaste midsommarstång och supersköna peeps på Ankars!



Juli
Min födelsedagsmånad haha! Jag fick tre hela födelsedagar. Vad mer kan jag säga :) Jag njöt och nedan ser ni en bild på alla fina som var med och firade i Pite.


Augusti
Under augusti var jag skönt ledig, fick besök av familj från Stockholm, tränade mycket och gick på många promenader. Vi hade också photo session med Linus, kul, kul, kul :)


September
Skolan började igen, jag åkte en hel del till Skellefte och vi uppträdde på 50-års kalas.

Oktober
Allt handlade om vår andra kårshow: Massive Madness!

November
Jag åkte hem igen och hade praktik och fick chansen att se Melissa Horn på Cirkus. En underbar kväll!



December
Denna månad präglades av examinationer och Florida. Jag fick uppleve Disney World :)


Kul att titta tillbaka lite!
Kram på er!



TACK!

Nu har jag kommit hem efter en mycket lång resa, Tampa,-New York, New York-Helsingfors, Helsingfors-Arlanda, Arlanda-Uppsala central, Uppsala central-Ferlinsgatan haha.
Jag sitter nu på soffan och alla är samlade igen. Även om det ärvemodigt att lämna ett semesterställe så känner jag att när man väl har satt sig på planet, ja då vill man bara hem. Nedan ser ni en bild från JFK, NY på American airlines som var flygbolaget som följde med mig till Sverige.



Jag känner att jag har laddat batterierna och framför mig har jag en ny spännande termin med dans, dans och mera dans och lite plugg på det som väntar. Jag ser mycket fram emot allt och jag vill verkligen tacka Mamma, Göran och Andreas för denna underbara resa! Tack för alla äventyr och roliga stunder som vi har delat.
 Love you guys!!!
And I also want to give my special thanks to Lynn, Wayne, Kristine and Brad who made our holidays in Florida, unforgottable!!



Ser ni delfinen som hoppar längst fram?:):)
Kisses and hugs och god fortsättning!


Tampa airport

Sitter o väntar på att stiga ombord. Saknar familjen lite men tur att vi ses snart igen hemma in la Suede:) har självklart hunnit med en iskaffe på Starbucks- Stämning! En cool grej är oxå att samtidigt som jag åker hem så åker pappa med släkt till Chile. Önskar oss alla en trevlig resa<3


Här var det fyrkverkerier!

Igår firade vi nyår hemma hos Kristine och Brad. Supertrevligt var det och Brad bjöd på en stor fyrverkerishow. Idag har Florida bjudit på underbart sommarväder och jag har passat på att njuta av de sista solstrålarna innan det bär av hemåt imorgon!
r
Året är 2012!
NU KÖR VI!!!!
<3

Jag firar och väntar...

... på tolvslaget!

känns så konstigt att alla hemma redan har fått påbörja det nya året och själv ligger man 6h timmar efter haha.
Jag har varit på Brazilian Steak House och jag har shoppat, känns som ett helt ok sätt att avsluta år 2011 ;)



Hoppas att ni festar loss därute och välkomnar in det nya året!

<3

RSS 2.0